Isolatie Beglazing

Veel woningen hebben in het verleden al dubbele beglazing laten aanbrengen. Is deze beglazing van ouder dan 10 jaar voldoet heden ten dage niet meer. Het beste is de warmste ruimtes (woonkamer, badkamer, keuken) te voorzien van HR++ glas. Dat is dubbelglas met een extra spiegelende laag ertussen. De verbetering van het comfort in deze ruimte door HR++ glas is de prijs zeker waard. De tocht door de koudeval langs de ramen wordt hiermee voorkomen. Indien het budget het toelaat is te overwegen gelijk de kozijnen te vervangen door isolerende profielen.

Ook voor de andere ruimtes kan het vervangen van de bestaande beglazing door HR++ glas aan te bevelen, maar voor de vaste ramen zou ook gedacht kunnen worden aan een enkel achterzet raam waardoor het geheel een drie-lagen beglazing wordt. Deze achterzet ruiten kun je zelf natuurlijk koud met glaslatten vastzetten maar er zijn ook nette profielen te koop om het mogelijk te maken de ruiten eenvoudig te reinigen.

Indien u gelukkig nog in bezit bent van glas-in-lood ramen in de gang of de voordeur dan bestaat de mogelijkheid om deze bestaande glas-in-lood ramen in een dubbelglas frame te laten zetten, waardoor de isolatie stukken vooruit gaat. zie ook hier.